Menu
Your Cart

Vertimec 1,8 % EC - 10 ml.

Vertimec 1,8 % EC - 10 ml.
Vertimec 1,8 % EC - 10 ml.
Vertimec 1,8 % EC - 10 ml.
Vertimec 1,8 % EC - 10 ml.
Vertimec 1,8 % EC - 10 ml.

Vertimec 1,8 EC

Insecticid-Acaricid

Proprietăți fizico-chimice: Vertimec 1,8% EC este un acaricid/insecticid formulat sub formă de concentrat emulsionabil și se prezintă sub formă de lichid limpede, omogen, mobil, de culoare galben-pai. Conține 18 g/l abamectin.

Mod de acțiune: VERTIMEC 1,8 EC conține abamectin care acționează ca agonist al GABA (Acid Gamma Amino Butiric) care stimulează eliberarea acestuia din membranele inhibitoare pre-sinaptice la nivelul terminațiilor nervoase și care potențează legarea GABA de receptorii specifici din celulele musculare ale artropodelor. După legarea GABA de receptorii specifici rezultă un flux crescut al ionilor de clor în celulă, care blochează semnalele nervoase. VERTIMEC pătrunde rapid în plantă, unde formează un depozit activ de produs ce asigură controlul dăunătorilor pe o perioadă lungă de timp. Produsul este sistemic local (translaminar/penetrant) în frunze. Datorită pătrunderii în frunze protejează și suprafața netratată a acestora (fața inferioară) unde se instalează și se hrănesc majoritatea dăunătorilor și în special acarieni. VERTIMEC 1,8 EC acționează asupra dăunătorilor, în principal prin ingestie, distrugând adulții și larvele care se hrănesc cu părțile tratate ale plantei. VERTIMEC 1,8 EC are și activitate parțială prin contact (dacă în momentul aplicării dăunătorul este atins de soluția de stropit). După tratamentul cu VERTIMEC 1,8 EC, dăunătorii paralizează imediat, hrănirea este oprită fără a produce pagube, însă maximul de mortalitate se obține în 4-5 zile de la ingerarea dozei letale.

Măr și Păr: Insecte minatoare: se aplică preventiv, după scuturatul petalelor, când se înregistrează Pragul Economic de Dăunătorilor (PED), depunerea pontei sau penetrarea incipientă în plantă, până când galeria atinge 2-3 mm in diametru. Acarieni se recomandă: aplicarea tratamentului în primele 10-14 zile după scuturarea petalelor, moment optim pentru combaterea acestora în funcție de condițiile climatice. Psylla: primul tratament se aplică în primele 2 săptămâni după scuturatul petalelor, urmat de al 2-lea tratament la 14 zile. Se va aplica împreună cu un ulei mineral sau adjuvant organosiliconic penetrant.

Tomate: se aplică la apariția primilor dăunători și se repetă tratamentul la un interval minim de 7 zile dacă atacul dăunătorilor este foarte puternic, de la apariția primei frunze adevărată și până la recoltare.

Musculița minieră – tratamentele se efectuează preventiv, la apariția primilor adulți – depunerea ouălor. Nu se aplică cu 3 zile înainte de recoltare.

Compatibilitate: În mod obișnuit, Vertimec 1,8% EC nu se amestecă cu alte pesticide.

Omologari:

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
  • Stoc: in stoc
  • Model: 30

Cumperi mai mult, platesti mai putin

CantitatePretReducere
10+9,00Lei-3,00Lei
12,00Lei