Menu
Your Cart

Systhane Forte - 1 L

Systhane Forte - 1 L
Nou
Systhane Forte - 1 L

SYSTHANE FORTE
Producator: Dow AgroSciences, SUA
Substanta activa: Miclobutanil 240 g/l
Mod de actiune: Systhane Forte este un fungicid sistemic, cu rol preventiv, curativ si eradicativ in combaterea fainarii, rapanului si moniliozelor. Systhane Forte este omologat la peste 40 de culturi in intreaga lume.
Systhane Forte prezinta trei moduri de actiune:
PREVENTIV – Impiedica germinarea sporilor si, in consecinta, instalarea infectiilor in planta.
CURATIV – cand infectia s-a produs deja, iar fungii se afla in perioada de incubare, Systhane Forte impiedica dezvoltarea miceliului si o noua infectie nu se poate instala.
ERADICATIV – cand plantele prezinta simptome vizible ale infectiei cu fungi, Systhane Forte inhiba dezvoltarea hifelor miceliene. Systhane Forte prezinta un efect rezidual indelungat, protejand si organele nou formate intre doua aplicari. Systhane Forte are un spectru foarte larg de combatere: combate boli determinate de fungi din clasele AscomycetesBasidiomycetes si Deuteromycetes.

CulturaAgentul patogenDoza
Vita de vieFainare (Uncinula necator)0,01%
MarFainare (Podosphaera leucotricha),

Rapan (Venturia inaequalis)

0,02%
CastravetiFainare (Sphaeroteca fuliginea)0,02% (0,2 l/ha)

Atentie: prin folosirea exclusiva o perioada indelungata a unui singur produs sistemic, se poate cauza aparitia de forme rezistente, astfel incat recomandam alternarea produselor sistemice din grupe chimice diferite sau a produselor sistemice cu cele de contact.
Mod de utilizare: Systhane Forte este selectiv pentru culturile recomandate, in toate stadiile de dezvoltare. Systhane Forte se aplica prin stropiri in perioada de vegetatie, corespunzator cu datele de avertizare locala. Systhane Forte penetreaza rapid si se transloca in toate organele verzi ale plantei. Actioneaza sistemic, translocarea substantei active facandu-se acropetal.
Protejeaza culturile pe o durata de 10-14 zile, in functie de presiunea infectiei. Fereastra larga de aplicare: de la 5°C la 25°C. Nu este spalat de ploaie dupa doua ore de la aplicare.
Systhane Forte nu afecteaza calitatile organoleptice ale fructelor, legumelor, strugurilor, nu influenteaza procesul de fermentatie alcoolica. Prezinta un profil ecotoxicologic excelent, nu afecteaza entomofauna utila. Se degradeaza rapid in sol.
Systhane Forte este recomandat in programele de combatere integrata.
Se recomanda:
– aplicarea a maxim 3 tratamente pe sezon cu produsul Systhane Forte pentru evitarea aparitiei formelor rezistente
– alternarea cu fungicide cu mod de actiune diferit
– amestecuri cu alte fungicide pentru largirea spectrului de actiune.
Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit este corespunzator culturii la care se aplica tratamentul si fazei de vegetatie.
Timpul de pauza pana la recoltare: minim 14 zile.
Compatibilitate: Systhane Forte este compatibil cu majoritatea insecticidelor, fungicidelor, mai putin cele cu reactie alcalina. Inainte de utilizare este necesara consultarea tabelelor de compatibilitate  si efectuarea unui test practic cu respectarea dozelor de amestec.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
  • Stoc: in stoc
  • Model: 368

Cumperi mai mult, platesti mai putin

CantitatePretReducere
3+230,00Lei-5,00Lei
5+225,00Lei-10,00Lei
7+220,00Lei-15,00Lei
10+215,00Lei-20,00Lei
235,00Lei