Menu
Your Cart

Switch 62,5 WG - 10 GR.

Switch 62,5 WG - 10 GR.
Nou
Switch 62,5 WG - 10 GR.

SWITCH 62,5 WG
Producator: Syngenta Crop Protection AG, Elvetia
Substanta activa: Fludioxonil 25% + Ciprodinil 37,5%

Mod de actiune: Switch 62,5 WG este o combinatie a doua componente active complementare, cu doua moduri diferite de actiune impotriva putregaiului cenusiu si a altor boli. Switch 62,5 WG este rezistent la spalare la 2 ore dupa aplicare. Produsul are actiune multipla blocand bolile in 4 locuri distincte: germinarea sporilor, cresterea tubului germinativ, penetrarea in planta si cresterea miceliului inter si intra celular. Cu toate ca modul de actiune permite utilizarea preventiva si curativa, se recomanda aplicarea strict preventiva pentru a evita pagubele si infestarea ireversibila, dupa caz a culturii.

CulturaAgentul patogenDozaTimp de pauza
CapsunBotrytis cinerea1,0 kg/ha2 zile
CiresMonilia spp.1,0 kg/ha7 zile
MarMonilinia spp., Penicillium spp. Botrytis cinerea, Stemphyllium spp., Alternaria spp.,Colletotrichum spp., Fusarium spp. Gloeosporium spp. Nectria spp.

Venturia spp.

0,8-1,0 kg/ha3 zile
TomateBotrytis cinerea0,8-1,0 kg/ha3 zile
Vita de vieBotrytis cinerea0,6-1,0 kg/ha21 zile (struguri de vin), 7 zile (struguri de masa)
ArdeiBotrytis cinerea0,8-1,0 kg/ha3 zile
CastravetiSclerotinia spp.

Botrytis cinerea

0,8-1,0 kg/ha3 zile
Par, GutuiBotrytis cinerea, Stemphyllium spp., Alternaria spp., Colletotrichum spp., Fusarium spp., Gloeosporium spp. Monilinia spp., Nectria spp., Penicillium spp.,Venturia spp.0,8-1,0 kg/ha3 zile
SalataSclerotinia spp.

Botrytis cinerea

0,6 kg/ha7 zile
VineteBotrytis cinerea0,8-1,0 kg/ha3 zile
MorcoviSclerotinia spp.1,0 kg/ha7 zile

Mod de utilizare: La capsun: Switch 62,5 WG se aplica preventiv pana la inceputul infloririi recoltei a doua. Numarul maxim de tratamente este de 3 aplicari/an. Intervalul dintre tratamente este de 7-10 zile si se adapteaza dupa caz in concordanta cu conditiile locale.
La cires: Pentru monilioza fructelor (Monilia fructigena) se aplica 1-2 tratamente inainte de recoltat. De obicei prima aplicare se poate face la dimensiunea normala a fructului, iar al doilea tratament la intrarea in parga. Numar maxim de tratamente: 3 tratamente/sezon.
La vita de vie: se poate aplica la inflorit, inainte de inchiderea ciorchinelui (compactare) sau la intrarea in parga. Intervalul dintre tratamente se ajusteaza in functie de conditiile climatice, presiunea de infectie si de avertizarile locale putand ajunge si la 21 de zile dupa caz, iar numarul maxim de tratamente este de 2.
La tomate si vinete: Switch 62,5 WG se aplica la aparitia primelor simptome ale bolii sau de la inflorit pana la recoltat, intervalul dintre tratamente este de 7-14 zile si se adapteaza dupa caz in concordanta cu conditiile locale. Numarul maxim de tratamente este de 3.
La mar, par si gutui: se pot aplica 1-3 tratamente pe an in functie de durata perioadei de depozitare, dupa cum urmeaza:
– Perioada scurta de depozitare: 1 singur tratament cu 3 saptamani inainte de recoltare;
– Perioada medie de depozitare: primul tratament se aplica cu 3 saptamani inainte de recoltare urmat de al doilea tratament cu 1 saptamana inainte de recoltare;
– Perioada lunga de depozitare: primul tratament se aplica cu 5 saptamani inainte de recoltare, urmat de al doilea tratament cu 3 saptamani inainte de recoltare, urmat de al treilea tratament cu 1 saptamana inainte de recoltare.
Pentru a obtine rezultate cat mai bune trebuie sa se acorde atentie la acoperirea cat mai uniforma a fructelor cu solutia de tratat. Trebuie evitate cat mai mult vatamarile pe fructe care pot aparea in timpul culesului si manipularii acestora pana la introducerea in depozit.
La ardei: se aplica la avertizare, aparitia primelor simptome ale bolii in perioada de la inflorit pana la recoltat, intervalul dintre tratamente este de 10-14 zile si se adapteaza dupa caz in concordanta cu conditiile locale. Numarul maxim de tratamente este de 2-3.
La castraveti: se aplica la avertizare, aparitia primelor simptome ale bolii in perioada de la aparitia primului fruct complet dezvoltat pana cand 9 sau mai multe fructe au atins dimensiunea normala de recoltat, intervalul dintre tratamente este de 7-10 zile si se adapteaza dupa caz in concordanta cu conditiile locale. Numarul maxim de tratamente este de 2-3.
La salata: se aplica la avertizare, aparitia primelor simptome ale bolii in perioada de la aparitia primei frunze adevarate pana cand capatana este complet formata. Intervalul dintre tratamente este de 10 zile si se adapteaza dupa caz in concordanta cu conditiile locale. Numarul maxim de tratamente este de 3.
La morcovi: se aplica la avertizare, aparitia primelor simptome ale bolii in perioada de la aparitia celei de a 4-a frunze adevarate pana cand morcovul atinge dimensiunea finala. Intervalul dintre tratamente este de 10-14 zile si se adapteaza dupa caz in concordanta cu conditiile locale. Numarul maxim de tratamente este de 2.
Compatibilitate: Switch 62,5 WG este compatibil cu numeroase produse de uz fitosanitar. Nu se cunosc probleme de compatibilitate, dar la utilizarea pompelor de spate pot aparea probleme la amestecuri cu insecticide si fungicide lichide.
Toleranta culturii: Cand este folosit conform cu recomandarile, Switch 62,5 WG poate fi aplicat fara risc de fitotoxicitate, cu exceptia anumitor specii de tomate (poate cauza sindromul de cloroza). La cires se recomanda efectuarea unui test preventive pe o suprafata mica pentru identificarea varietatilor sensibile.
Prepararea solutiei: Se introduce cantitatea masurata de produs in rezervorul pe jumatate plin cu apa. Se completeaza cu restul de apa. In timpul amestecarii si aplicarii, se agita bine pentru a mentine emulsia uniforma.
Volumul de apa:
– 200-1000 litri/ ha la castraveti
– 250-1000 litri/ ha la vinete si morcovi
– 300-1500 litri/ ha la mar, par si gutui
– 400-1000 litri/ ha la vita de vie
– 500-1000 litri/ ha la tomate
– 500-1500 litri/ ha la salata
– 500-2000 litri/ ha la capsun
– 600-1500 litri/ ha la cires
– 800-1500 litri/ ha la ardei.
Combaterea integrata: Switch 62,5 WG poate fi folosit in conformitate cu avertizarea bolii si sistemul de prognoza. Controleaza populatiile de fungi rezistente la alte produse, contribuind astfel la managementul combaterii eficace ale boli. Datorita combinarii a doua moduri de actiune noi si diferite, Switch 62,5 WG are un sistem propriu anti-rezistenta incorporat. Noua formulare si conceptul de impachetare determina o mai buna siguranta pentru mediu si utilizator. Switch 62,5 WG este de aceea un produs potrivit pentru utilizare in programele de combatere integrata (IPM).

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
  • Stoc: in stoc
  • Model: 364

Cumperi mai mult, platesti mai putin

CantitatePretReducere
50+12,50Lei-2,50Lei
15,00Lei