Amistar – 250 ML
107,00 lei
Amistar este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la legume. Produsul prezintă mişcare sistemică locală în plantă (penetrantă sau translaminară), distribuindu-se uniform în frunzele tratate. La suprafaţa frunzelor tratate se formează un rezervor de substanţă activă care îşi reia activitatea în condiţii de umiditate.
Amistar prezintă un efect vitalizant asupra plantelor – “green effect” – ce previne îmbătrânirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de producţie şi la o calitate superioară a fructelor.
Compoziție: 250 g/l azoxistrobin
Familia Chimică: Strobilurine
Formulare: suspensie concentrată
Mod de acțiune: sistemic local (translaminar)
Amistar acţionează preventiv, prin inhibarea respiraţiei celulare a ciupercii.
Pătrunde sistemic local (translaminar) în frunze şi se mişcă de la faţa superioară la cea inferioară a frunzei.
Se distribuie uniform prin vasele lemnoase în interiorul frunzei.
Omologari AMISTAR
Ardei
Boli: Fainarea, Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Arpagic
Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, rugina, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Broccoli
Boli: Alternarioza, Rugina alba
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Capsun (spatii protejate)
Boli: Fainare, Antracnoza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Cartof
Boli: Alternarioza
Doza: 0,5-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
Cartof
Boli: Rizoctonioza (aplicare pe rand)
Doza: 3,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 3 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
Castraveti (camp si spatii protejate)
Boli: Mana, Fainare
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Ceapa (camp)
Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Ceapa verde (camp)
Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
Conopida (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Rugina alba, Putregaiul cenusiu
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Dovleac, Dovlecei (camp si spatii protejate)
Boli: Cladosporioza, Antracnoza, Fainare, Mana
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Fasole (camp)
Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Rugina
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 7 zile
Grau
Boli: Fainare, Patarea reticulara, Rugina, Septorioza, Fuzarioza, Alternarioza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
Mazare (camp)
Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Mana
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Morcov (camp)
Boli: Fainare, Alternarioza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Orz
Boli: Fainare, Patarea reticulara, Arsura frunzelor, Rugina, Fuzarioza
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
Pepeni galbeni, pepeni verzi
Boli: Fainare
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Pepiniere silvice
Boli: Melampsora, Antracnoza, Septorioza, Inrosirea si caderea acelor de pin
Doza: 0,8-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa
Plante ornamentale (camp si sere)
Boli: Fainare, Rugina, Mucegai, Rugina alba, Alternarioza, Putregaiul, Antracnoza, Rugina bruna, Mana, Caderea plantutelor, Septorioza, Rizoctonioza
Doza: 0,8-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa
Porumb pentru producere de samanta
Boli: Rugina, Patarea cenusie a frunzelor de porumb
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Praz (camp)
Boli: Alternarioza, Mana, Rugina, Patarea purpurie
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 21 zile
Rapita pentru ulei
Boli: Alternarioza, Putregaiul alb, Putregaiul tulpinilor de rapita, Putregaiul cenusiu
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 21 zile
Salata (camp si spatii protejate)
Boli: Mana, Fainare, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Caderea plantelor
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Secara
Boli: Rugina, Arsura frunzelor
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
Tomate (camp si spatii protejate)
Boli: Mana, Fainare, Alternarioza, Patarea cafenie
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile
Triticale
Boli: Fainare, Rugina, Arsura frunzelor, Septorioza, Fuzarioza, Patarea oculara
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 35 zile
Varza (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Rugina alba
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Varza de Bruxelles (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Rugina alba
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 14 zile
Vinete (camp si spatii protejate)
Boli: Alternarioza, Mana, Fainare
Doza: 0,75-1,0 l/ha
Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa
Timp de pauza: 3 zile