You are here:

Amistar – 250 ML

107,00 lei

Amistar este un fungicid preventiv, cu spectru larg de combatere a bolilor la legume. Produsul prezintă mişcare sistemică locală în plantă (penetrantă sau translaminară), distribuindu-se uniform în frunzele tratate. La suprafaţa frunzelor tratate se formează un rezervor de substanţă activă care îşi reia activitatea în condiţii de umiditate.

Amistar prezintă un efect vitalizant asupra plantelor – “green effect” – ce previne îmbătrânirea frunzelor. “Green effect”-ul duce la sporuri de producţie şi la o calitate superioară a fructelor.

Compoziție: 250 g/l azoxistrobin

Familia Chimică: Strobilurine

Formulare: suspensie concentrată

Mod de acțiune: sistemic local (translaminar)

Amistar acţionează preventiv, prin inhibarea respiraţiei celulare a ciupercii.

Pătrunde sistemic local (translaminar) în frunze şi se mişcă de la faţa superioară la cea inferioară a frunzei.

Se distribuie uniform prin vasele lemnoase în interiorul frunzei.

 

Omologari AMISTAR

 

Ardei

Boli: Fainarea, Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile

 

Arpagic

Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, rugina, Putregaiul alb

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Broccoli

Boli: Alternarioza, Rugina alba

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Capsun (spatii protejate)

Boli: Fainare, Antracnoza

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile

 

Cartof

Boli: Alternarioza

Doza: 0,5-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 7 zile

 

Cartof

Boli: Rizoctonioza (aplicare pe rand)

Doza: 3,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 3 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 7 zile

 

Castraveti (camp si spatii protejate)

Boli: Mana, Fainare

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile

 

Ceapa (camp)

Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Ceapa verde (camp)

Boli: Alternarioza, Mana, Patarea cafenie, Rugina, Putregaiul alb

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 7 zile

 

Conopida (camp si spatii protejate)

Boli: Alternarioza, Rugina alba, Putregaiul cenusiu

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile

 

Dovleac, Dovlecei (camp si spatii protejate)

Boli: Cladosporioza, Antracnoza, Fainare, Mana

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile

 

Fasole (camp)

Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Rugina

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 7 zile

 

Grau

Boli: Fainare, Patarea reticulara, Rugina, Septorioza, Fuzarioza, Alternarioza

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 35 zile

 

Mazare (camp)

Boli: Antracnoza, Putregaiul cenusiu, Mana

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Morcov (camp)

Boli: Fainare, Alternarioza

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Orz

Boli: Fainare, Patarea reticulara, Arsura frunzelor, Rugina, Fuzarioza

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 35 zile

 

Pepeni galbeni, pepeni verzi

Boli: Fainare

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile

 

Pepiniere silvice

Boli: Melampsora, Antracnoza, Septorioza, Inrosirea si caderea acelor de pin

Doza: 0,8-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa

 

Plante ornamentale (camp si sere)

Boli: Fainare, Rugina, Mucegai, Rugina alba, Alternarioza, Putregaiul, Antracnoza, Rugina bruna, Mana, Caderea plantutelor, Septorioza, Rizoctonioza

Doza: 0,8-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 8-10 ml/ 10 l apa

 

Porumb pentru producere de samanta

Boli: Rugina, Patarea cenusie a frunzelor de porumb

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

 

Praz (camp)

Boli: Alternarioza, Mana, Rugina, Patarea purpurie

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 21 zile

 

Rapita pentru ulei

Boli: Alternarioza, Putregaiul alb, Putregaiul tulpinilor de rapita, Putregaiul cenusiu

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 21 zile

 

Salata (camp si spatii protejate)

Boli: Mana, Fainare, Putregaiul cenusiu, Putregaiul alb, Caderea plantelor

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Secara

Boli: Rugina, Arsura frunzelor

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 35 zile

 

Tomate (camp si spatii protejate)

Boli: Mana, Fainare, Alternarioza, Patarea cafenie

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile

 

Triticale

Boli: Fainare, Rugina, Arsura frunzelor, Septorioza, Fuzarioza, Patarea oculara

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 35 zile

 

Varza (camp si spatii protejate)

Boli: Alternarioza, Putregaiul cenusiu, Rugina alba

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Varza de Bruxelles (camp si spatii protejate)

Boli: Alternarioza, Rugina alba

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 14 zile

 

Vinete (camp si spatii protejate)

Boli: Alternarioza, Mana, Fainare

Doza: 0,75-1,0 l/ha

Doza / 10 l apa / 100 mp: 7,5-10 ml/ 10 l apa

Timp de pauza: 3 zile