Menu
Your Cart

Aliette 80 WG - 200 gr.

Aliette 80 WG - 200 gr.
Aliette 80 WG - 200 gr.
Aliette 80 WG - 200 gr.
Aliette 80 WG - 200 gr.
Aliette 80 WG - 200 gr.

 

Aliette 80 WG

 

 

Substanta activa: fosetil de aluminiu 800 g/kg
Formulare: WG (granule dispersabile în apa)
 
Fungicid sistemic pentru combaterea bolilor la legume, pomi fructiferi, hamei
 

Cultura

Organism tinta

Doza

Castraveti             

Mana (Pseudoperonospora cubensis)

0,2% (2 kg/ha)

Ceapa   

Mana (Peronospora destructor)

0,2% (2 kg/ha)

Mar, par, gutui

Focul bacterian (Erwinia amylovora)              

0,3 % (în timpul înfloritului)

Hamei   

Mana (Pseudoperonospora humuli)

4 kg/ha (200 l apa/ha)


Mod de actiune
Aliette 80 WG este un fungicid sistemic cu o capacitate de penetrare în plante foarte buna. Odata patruns în planta, el se remarca printr-o mobilitate foarte mare în toate tesuturile si printr-o distributie descendenta si ascendenta, fapt care permite protejarea pe o lunga perioada de timp a organelor vegetative si fructifere, inclusiv a cresterilor noi. Fosetilul de aluminiu prezinta o proprietate unica de stimulare a sistemelor de autoaparare a plantelor si nu se dezvolta fenomene de rezistenta. Aceste caracteristici confera produsului capacitatea de a combate ciupercile patogene, în special din grupa Phycomycete (care produc mane), dar si focul bacterian al rozaceelor. Aliette 80 WG are actiune preventiva foarte buna prin inhibarea germinatiei sporilor si de blocare a dezvoltarii miceliului în planta.

 

 

Modul de utilizare

 

 

 

Mar, par, gutui: 0,3% pentru combaterea focului bacterian al rozaceelor (Erwinia amylovora). Se aplica un tratament din fenofaza de buton roz - începutul înfloritului pâna la scuturarea petalelor, pentru a preveni infectia care are loc prin stigmatul florii. Cantitatea de solutie variaza între 1000- 1500 l în functie de tipul, vârsta plantatiilor si echipamentul de stropit.

 

Castraveti: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora cubensis). Se efectueaza 1-3 tratamente preventive, la avertizare, la interval de 8-10 zile in intervalul de la a 9 frunza normala pe tulpina principala pâna la al 9-lea fruct de dimensiune tipica situat pe tulpina principala.

 

Ceapa: 0,2% (2 kg/ha) pentru combaterea manei (Peronospora destructor). Se efectueaza 1-2 tratamente preventive la avertizare, la interval de 10  zile, în intervalul începutul formarii bulbului pâna la 75% din diametrul final

 

Hamei: 0,2% (4 kg/ha în 2000 l apa) pentru combaterea manei (Pseudoperonospora humuli). Tratamentele se efectueaza între fenofazele aparitia primului lastar lateral pâna la sfârsitul înfloritului. Se aplica preventiv 1-3 tratamente la interval de 14 zile, la avertizare.
Timp de pauza: 4 zile pentru castraveti, 7 zile pentru ceapa, 21 zile pentru hamei.

 

Fitotoxicitate

 

Aliette 80 WG este bine suportat de plante la dozele recomandate si nu produce arsuri pe plante inclusiv pe organele florale. 

 

Compatibilitate
Aliette 80 WG este compatibil cu cea mai mare parte a insecticidelor si fungicidelor, cu exceptia produselor pe baza de dicofol si cupru. Produsul nu este compatibil cu îngrasaminte foliare pe baza de azot si cu solutii nutritive utilizate în horticultura.

 

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
  • Stoc: in stoc
  • Model: 35

Cumperi mai mult, platesti mai putin

CantitatePretReducere
3+36,00Lei-2,00Lei
5+35,00Lei-3,00Lei
7+34,00Lei-4,00Lei
10+32,00Lei-6,00Lei
38,00Lei